Italijanski jezik


ITALIJANSKI JEZIK, mentorica Tanja ANDDER

Urnik v šol. letu 2019/2020

ITALIJANŠČINA - 1,  četrtek, 8:30 do 10:00

ITALIJANŠČINA - 2,  četrtek, 10:05 do 11:35

ITALIJANŠČINA - 3, torek, 8.30 do 10.00

Predavanja potekajo v učilnici UTŽO na Notranjski 14 v Logatcu (1. nadstropje) in v prostorij JSKD na Notranjski 14 (2. nadstropje)ITALIJANŠČINA 1 in ITALIJANŠČINA 2

Trajanje in termin:
48-urni časovni obseg (oktober-december in januar-april)
2 šolski uri / teden, vsak četrtek 8.30-10.00 (italijanščina 1) in četrtek 10.05-11.35 (italijanščina 2)

Program tečaja:

Nadgrajevali bomo samostojno pisno in ustno izražanje v italijanščini – pogovarjali se bomo o aktualnih dogodkih po svetu in pri nas ter to izrazili v pisni in ustni obliki. Da bodo naša besedila čim bolj pravilna, bomo utrdili že poznana slovnična pravila in se naučili še nekaterih novih. Utrjevali bomo staro besedišče in mu dodajali novega. Pri tem nam bo v pomoč učbenik (Bergero, B., De Savorgnani, G.: Chiaro!A2 Corso di italiano. Alma Edizioni. Firenze, 2010), lotili pa se bomo tudi kakšnega literarnega besedila v klasični ali avdio obliki. Ure bomo popestrili s poslušanjem italijanskih pesmi in jezikovnimi igrami, srečanja pa bodo slušatelji po želji dopolnjevali s svojimi predstavitvami o različnih temah, ki jih zanimajo.

Predavateljica:
Tanja Andder, univ. dipl. ital. in rus., Studio Koder d.o.o.

ITALIJANŠČINA 3

Trajanje in termin:
48-urni časovni obseg (oktober-december in januar-april)
2 šolski uri / teden, vsak torek 8.30-10.00


Program tečaja:

Ponovili in dopolnili bomo osnove italijanske pisne in ustne komunikacije. Utrdili in nadgradili bomo osnovno besedišče in slovnične strukture, vadili bomo pravilno izgovorjavo in intonacijo v vsakodnevnih situacijah (v trgovini, v kavarni, na ulici ipd). Srečanja bomo popestrili z zanimivostmi iz italijanske kulture in civilizacije, s poslušanjem pesmi in igranjem jezikovnih iger.
Pri učenju nam bo v oporo učbenik (Bergero, B., De Savorgnani, G.: Chiaro!A1 Corso di italiano. Alma Edizioni. Firenze, 2010).
Ob koncu srečanj načrtujemo enodnevni izlet v Italijo.
Predavateljica:
Tanja Andder, univ. dipl. ital. in rus., Studio Koder d.o.o.


Ni komentarjev: