Računalništvo


RAČUNALNIŠTVO, mentor Miran NAGODE


Urnik v šol. letu 2019/2020

RAČUNALNIŠTVO,  sreda, 18:00 do 19:30


Predavanja potekajo v prostorih UTŽO Logatec.


_______________________________________

Filmska montaža št. leto 2019/20

Ob zaključku je gospa Almira zapisala: 
 
"Upam, da se jeseni spet vidimo vsi zdravi in nam boste spet pripravil kakšno zanimivo temo. Bilo je zanimivo, poučno in uporabno. Kar velika dodana vrednost za naša leta. Da lahko tudi jaz kaj vnukom pokažem iz sveta računalništva. Mi je kar všeč, ko mi rečejo: "Babi pa ti to res znaš?"

Ema Boštjančič: Jesen v Tivoljiu

 
 

Jana Jureš: Povodni mož

 
 
 

Almira Marinč: Iz Starga malna na Planino in nazaj

 


______________________________________


Nabor pohodniških izletov v letu 2018

Ob koncu šolskega leta 2017-18 so udeleženci UTŽO Logatec opravili številne zanimive pohode v okolici Logatca, pa tudi širše po Sloveniji. Jože Omerzu je vestno zapisoval kaj se je na pohodih dogajalo nastalo pa je tudi precej slikovnega materiala. V okviru računalniške skupine smo zapise in slikovno gradivo zbrali in uredili.
V računalniški skupini 2018/19 so sodelovali: Jože Omerzu, Venci Habjan, Fani Plantarič, Dana Rus, Dušan De Gleria, Jana Jureš in Ema Boštjančič.

Tukaj si lahko pogledate, kako je publikacijo uredila

Ema Boštjančič.

Za odpiranje in prenos dokumenta klikni na spodnjo sliko!

Nabor izletov_____________________________________________________
 
Interaktivni zemljevid ledinskih imen
projekt Samostojne skupine v šol. letu 2017/18

Ledinska imena so nenaselbinska zemljepisna imena. Z njimi poimenujemo obdelovalne površine za gojenje kulturnih rastlin, travnike, senožeti, pašnike, imena gozdov, vodne površine, vzpetine, poti in njihovi deli in domača imena za kmerije.
V glavnem so se ledinska imena ohranjala iz roda v rod z ustnim izročilom, saj so bila povezana z življenjem kmečkega človeka in so bila zato stalno živa v njegovi zavesti. Zaradi ustnega prenosa in nenehne uporabe so bila in so ledinska imena bolj kakor druga imena podvržena spreminjanju.
V Interaktivni zemljevid ledinskih imen smo do sedaj (27.3.2018) vpisali 250 ledinskih imen. Poleg imen smo nekatirim dodali še zanimive opise, fotografije in povezave do spletnih vsebin.

Kako ga uporabljamo:
  • za lažje delo kliknite na kvadratek v desnem vogalu zemlejvida da se odpre v novem zavihku
  • z vrtenjem kolešča na miški lahko zemlejvid približujete ali oddaljujete
  • s klikon na žebljiček na zemljevidu se prikaže ledinsko ime in njegov opis
  • s klikom na puščico LEVO ZGORAJ nad opisom se vrnete korak nazaj
  • s klimom na puščico DESNO ZGORAJ se vam odpre Google zemljevid, kjer lahko vnesete izhodišče in zemljevid vam izmeri in nariše pot od izhodišča do izbranega ledinskega imena
  • ledinsko ime lahko izberete tudi iz seznama tako, da kliknete nanj, ali pa ga poiščete s pomočjo iskalnika (lupa). Video vodič za uporabo bomo pripravili naslenje šolsko leto.
Veseli bomo vsakega nasveta in dopolnitev, ki nam jih lahko pošljete na naslov: 3.univerza@gmail.com Potrudili se bomo, da jih bomo uvrstili v zemljevid.

Veliko ledinskih imen najdete tudi na spletnem naslovu: http://fluled.szi.at/Ustvarjalci Interkativnega zemljevida ledinskih imen v študijskem letu 2017/18: Rajko Čuk, Zvonka Vidic Petrovčič, Ema Boštjančič, Zvone Vohl, Boris Čik, Jože Rupnik